[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 1 - ( 4-1384 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 40-49 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی دانش، نگرش و عملکرد تغذیه‌ای کارورزان دانشگاه علوم پزشکی کرمان
حسین صافی‌زاده ، مریم عظیمی
چکیده:   (12141 مشاهده)

زمینه: تغذیه نامناسب زمینه ساز بسیاری از بیماری­های شایع نظیر دیابت, سرطان­ها و بیماری­های قلبی عروقی می­باشد. علی‌رغم اشراف به این­که غالباً از پزشکان جهت ارائه راهنمایی در مورد جنبه­های تغذیه­ای بیماری­ها سئوال می­گردد, منتهی هنوز در برنامه‌های درسی دانشکده­های پزشکی به­ ویژه در آموزش بالینی و آموزش مبتنی بر بیمار به درس تغذیه به طور شایسته ای اهمیت داده نمی‌شود.

هدف: این مطالعه به منظور تعیین آگاهی, نگرش و عملکرد تغذیه­ای کارورزان دانشگاه علوم پزشکی کرمان طراحی گردید.

روش کار: ابزار مطالعه پرسشنامه­ای خود ایفا شامل29 سئوال بود که طی یک مطالعه مقطعی در سال1383 توسط 105 کارورز تکمیل گردید.

یافته‌ها: میانگین (انحراف معیار ±) نمره دانش, نگرش و عملکرد کارورزان در مورد تغذیه به­ ترتیب 89/1 ± 93/6 ( از 14 نمره), 54/3 ±50/15 (از 40 نمره) و 58/1 ± 48/1 ( از 7 نمره) به­ دست آمد. در تجزیه و تحلیل داده­ها مشخص گردید که میانگین نمره دانش و عملکرد دانشجویان برحسب جنس تفاوتی نداشته اما پسران نگرش بهتری نسبت به دختران داشتند ( 05/0 P< ). بین نمره دانش و نگرش کارورزان رابطه مثبت معنی­دار مشاهده گردید (023/0= P و 22/0= r ) یعنی با افزایش آگاهی کارورزان در مورد علم تغذیه، نگرش آنان نیز بهتر می شود؛ بین نگرش و عملکرد کارورزان هم رابطه منفی معنی دار وجود داشت (001/0= P ، 33/0= r )، به­ طوری که علی­رغم بینش مناسب نسبت به اصول تغذیه منتهی عملکرد مطلوبی ندارند.

نتیجه گیری: به­ طورکلی نتایج مطالعه حاکی از آن است که نقیصه جدی در دانش تغذیه­ای کارورزان وجود دارد، به­ علاوه نگرش و عملکرد تغذیه­ای ایشان نیز بسیار نامطلوب می­باشد که به­ نظر می­رسد اهمیت ندادن به درس تغذیه در دوره­های آموزش پزشکی علت اصلی باشد. با توجه به اهمیت تغذیه مناسب در تأمین سلامتی و همچنین کنترل و درمان بیماری­ها، برنامه­ریزی دقیق جهت ارتقای سطح دانش تغذیه­ای کارورزان و تأکید بر اهمیت علم تغذیه در آموزش پزشکی ضروری می­باشد. بر همین اساس توصیه می‌گردد، آموزش درس تغذیه بازنگری شده و به­ طور مناسب در برنامه درسی دانشکده­های پزشکی دیده شود.

واژه‌های کلیدی: تغذیه، دانش، نگرش، عملکرد، کارورز، آموزش پزشکی
متن کامل [PDF 208 kb]   (985 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۲/۷/۱۴ | پذیرش: ۱۳۹۲/۷/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۷/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Safizadeh H, Azimi M. A Survey on knowledge, attitude and practice of interns regarding nutrition in Kerman Medical University. Strides Dev Med Educ. 2005; 2 (1) :40-49
URL: http://sdmej.ir/article-1-191-fa.html

صافی‌زاده حسین، عظیمی مریم. بررسی دانش، نگرش و عملکرد تغذیه‌ای کارورزان دانشگاه علوم پزشکی کرمان. گام های توسعه در آموزش پزشکی. 1384; 2 (1) :40-49

URL: http://sdmej.ir/article-1-191-fa.html



دوره 2، شماره 1 - ( 4-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی گام های توسعه در آموزش پزشکی Strides in Development of Medical Education
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781